אפונת שלג

אני נשאלת הרבה פעמים מה כדאי אפונה יבשה או אפונה טריה ומה ההבדל בינהם?

אכן זה אותו הצמח אך הטיפול ושלבי ההבשלה שונים.

האפונה הטרייה היא בשלבי הבשלה ראשוניים.
האפונה היבשה בשלבי הבשלה מתקדמים

האפונה הטרייה מלאה בנוזלים.
והיבשה דלה בנוזלים. לכן היא מרוכזת יותר מבחינת הרכב אבות המזון גם הערך הקלורי גבוה יותר.

 

אפונה ירוקה בתרמילים

אפונה ירוקה בתרמילים

אפונה יבשה

אפונה יבשה

בכוס אפונה יבשה יש 230 קלוריות לעומת אפונה טרייה 120 קלוריות.

חלבון- באפונה יבשה יש 16 גרם חלבון ובאפונה טריה רק 8 גרם

פחמימות – באפונה יבשה יש 41 גרם ובטריה 22 גרם

סיבים תזונתיים ביבשה יש 16 גרם ובטריה 8 גרם

עכשיו תבינו מה כדאי איפה??

ואם לא הבנתם :) אני ממליצה על היבשה בעיקר בגלל הכמות הכפולה של החלבון ושל הסיבים התזונתיים אותו נפח.

האפונה גם בריאה ומומלצת מאוד כחלק מהתפריט בתהליך ירידה במשקל.

בתאבון….

ממני -אורנה בר עוז
מומחית בינלאומית להרזיה התנהגותית
מאמנת באופן אישי, בקבוצה ובהרצאות לתזונה נכונה ואורח חיים בריא

לקביעת פגישות אישיות – 0546398650
או הרשמו לפגישה אישית ב www.wellness-evaluation.com

Tags: , , , ,
Share: 0